Eesti Ehitusettevõtjate Liit kutsub osalema renoveerimisteemaliste üliõpilastööde konkursil

Eesti Ehitusettevõtjate Liidu (EEEL) poolt korraldatava renoveerimisteemaliste üliõpilastööde konkursi eesmärgiks on ergutada  renoveerimisalaste uurimissuundade valimist õppe- ja teadustöös ning edendada ja levitada kogutud renoveerimisteadmisi. 

„Renoveerimise valdkond vajab praegu erilist tähelepanu, loodame, et konkurss julgustab üliõpilasi renoveerimisteemade poole vaatama,“ sõnas EEELi tegevjuht Indrek Peterson „Selle ala uurimisteemade ring on väga lai. Näiteks ootame ideid ja uurimusi, mis keskenduvad renoveerimise uuenduslikele tehnoloogiatele ja meetoditele, aga ka ärimudelitele ja regulatiivsetele meetmetele, mis soodustaksid turgude toimimist ja aitaksid vähendada turutõrkeid.“

„Preemiaga soovime avaldada tunnustust väljapaistvaid tulemusi saavutanud üliõpilastele ja nende juhendajatele,“ rõhutas ta. „Lisaks aitame levitada värskeid teadmisi poliitikakujundajate, otsustajate ja huviliste seas.“

Lõputööd, artiklid ja grupitööd

„Komisjon hindab esitatud tööde originaalsust, asjakohasust, kvaliteeti ja tulemuste panust renoveerimise valdkonna arendamisse ning seda, kuivõrd töö aitab kaasa renoveerimise kaudu 2050. aastaks võetud kliimaeesmärkide saavutamisele,“ selgitas Indrek Peterson.

Auhinnafond

Konkursi auhinnafond on 3000 eurot. 

Kandideerimine

Kandideerimise tähtaeg on 16. juuni 2025 ja kandideerimisinfo on avaldatud EEELi konkursi lehel. Konkursile võib esitada teadusartikleid, bakalaureuse-, magistri-, doktori- ja diplomitöid ja muid asjakohaseid üliõpilastöid, sealhulgas grupitöid, mis on avaldatud või kaitstud ajavahemikul 01.09.2023 kuni 16.06.2025.